مزایا کامپوزیت


سادگي اجرا (نصب) در نماي ساختمان :

به دليل وزن کم و انعطاف زياد ورق آلومينيوم کامپوزيت يکي از ساده ترين مصالح ساختماني براي اجرا در نما مي باشد . عمليات برش خمش سوراخ کردن با ساده ترين و کم هزينه ترين وسايل قابل انجام مي باشد . در ساختمان هاي بلند و برج ها که جابجايي وسايل ساختمان يکي از معظلات ساخت مي باشد بسيار استقبال مي شود.

 مقاوم نسبت به تغييرات آب و هوايي محيطي (رطوبت حرارت و اشعه خورشيد :

يکي از برجسته ترين خصوصيات ورق هاي کامپوزيت مقاومت در مقابل شرايط محيطي مي باشد در کشور هاي گرمسير و مرطوب ورق آلومينيم کامپوزيت بي رقيب مي باشد. به دليل وجود پلي اتيلن فشرده در مرکز و لايه آلومينيوم ورق کامپوزيت بهترين عايق حرارتي مي باشد که باعث صرفه جويي در اتلاف انرژي در ساختمان مي شود. همچنين به دليل سطح بسيار صاف و صيقلي براي آلومينيوم اشعه نور خورشيد را باز تابانيده و کمترين حرارت را از اشعه خورشيد جذب مي نمايد هم چنين ورق آلومينيوم از مقاوم ترين فلزات در مقابل رطوبت مي باشد و زنگ نمي زند و تغيير رنگ آن در مقابل ساير مصالح ساختماني نما کمتر است.

ضخامت واندازه طول وعرض ورق و تنوع رنگ بندي :

ورق آلومينيوم در ضخامت هاي مختلف در ورق آلومينيوم و ضخامت هاي مختلف در پلي اتيلن مرکزي باتوجه به موارد استفاده  (نماي داخلي ويا خارجي) قابل توليد مي باشد، و از طرفي طول وعرض ورقهاي كامپوزيت نيزبا توجه به موارد مصرفي (موارد حمل ونقل ،زيرسازي سازه كار، درخواست مشتري و…) توليد ميشود .هم چنين ورق آلومينيوم تقريبا به هر رنگي با توجه به نياز بازار وموارد مصرف مشتريان قابل ساخت مي باشد و تنوع رنگ آن بدون محدوديت است .

    سبکي وزن :

ورق هاي کامپوزيت داراي وزن کمي حدود 5-5 کيلو گرم در هر متر مربع مي باشند که در مقايسه با ديگر مصالح از قبيل سنگ، شيشه، سيمان و… داراي پايين ترين وزن ممکن مي باشد. با بررسي هاي به عمل آمده نماي کامپوزيت آلومينيوم حدود 90% سبک تر از سنگ گرانيت.85% سبک تر از سيمان. 75% سبک تر از شيشه و 50% سبک تر از ورق معمولي است. کاهش وزن سازه باعث کاهش ضريب زلزله در محاسبات مي باشد

 در جدول زیر مقایسه وزن مصالح مختلف با ورق کامپوزیت آلومینیوم ارائه میگردد .

ردیف

نوع مصالح

وزن کیلوگرم/متر مربع

وزن مصالح زیر سازی/متر مربع

جمع کیلوگرم

(متر مربع)

1

سنگ گرانیت 3 سانتی متر

80 کیلوگرم

20 کیلو با زیر سازی آهنی

100 کیلوگرم

2

سنگ گرانیت 3 سانتی متر

80 کیلوگرم

14 کیلو        با ملات

94   کیلوگرم

3

سیمان با ضخامت 4 سانتی متر

75 کیلوگرم

—-

75   کیلوگرم

4

شیشه 6 میلیمتر

25 کیلوگرم

12 کیلو با پروفیل آلومینیومی

37   کیلوگرم

5

ورق آلومینیومی 3 سانتی متر

75 کیلوگرم

10 کیلو گرم

85   کیلوگرم

6

ورق کامپوزیت آلومینیوم

6   کیلوگرم

8   کیلو گرم

14   کیلوگرم

      خواص آکوستيک :

فضاي خالي پشت ورق هاي کامپوزيت باعث ايجاد خاصيت آکوستيک (دو جداره ) مي شود. بعنوان مثال وقتي از يک ورق کامپوزيت در يک ساختمان با ديوارهاي ساخته شده از بتن سبک استفاده مي شود خاصيت عايق بودن صوت آن دو برابر مي شود.(عايق هم از لحاظ گرما و هم از لحاظ سروصدا )

تنوع در شکل پذيري :

بوسيله ابزار زواياي مختلف با لبه تيز تا 135 درجه را مي توان با اين ورقها ايجاد کرد در حاليکه براي مصالح رايج ديگر فاقد سيمان، سنگ و شيشه اين امر امکان پذير نمي باشد.(قابليت خم كردن ، گرد شدن)

  عملکرد غير يکپارچه در زلزله :

با توجه به اينکه اين ورق ها به صورت ثابت به نماي ساختمان متصل نمي شوند هنگام وقوع زلزله ورق ها در جاي خود حرکت کرده و امکان فرو ريختن آن به حداقل مي رسد.

 امکان آب بندي نما :

از ويژگي هاي نماي کامپوزيت، امکان آب بندي آن مي باشد به گونه اي که امکان نفوذ آب به زير نما وجود نداشته باشد و آب ناشي از باران و برف پس از هدايت به شيارهاي تعبيه شده از محل معيني خارج مي شوند.

بي نيازي به شستشو :

از ديگر ويژگي هاي اين ورق ها تميز ماندن آن است . دليل اين امر نوع رنگ مصرفي است که در اثر جريان هوا الکتريسيته ساکن در ورق ايجاد نمي شود که گرد و غبار معلق در هوا جذب نشده لذا سطح آن تميز مانده و هر گونه گرد و غبار احتمالي نيز با اولين باران از روي سطح کاملا شسته مي شود .

قابليت تعويض پانل ها :

در صورت بروز هرگونه مشکل در يکي از پانل ها به دلايل مختلف اين قابليت وجود دارد که بتوان بدون خرابي کل نما تنها پانل آسيب ديده را عوض کرده و يک پانل جايگزين آن کرد.

 مقاومت در مقابل تغييرات دما:

 با توجه به خصوصيات منحصر به فرد خود ميتواند در مقابل تغييرات دما از 50- تا 80+ بدون هيچگونه تغييردر کيفيت مقاومت نمايد.

    عايق رطوبتي: 

فضاي ايجاد شده بين ورق هاي مرکب وديواره ساختمان باعث ايجاد عايق حرارتي وصوتي ورطوبتي مي شود وامکان جريان هوا رادرپشت پانل هاي مرکب بوجود مي آورد که اين امر باعث ميشود حرارت محيط به ساختمان نفوذ نکند.

   دوست محيط زيست:

 کليه مواد خام تشکيل دهند برگشت پذير مي باشد و هيچگونه مواد زائد و مضر درطول توليد به وجود نمي آيد. باتوجه به اهميت طراحي مقاوم سازه هادر برابر زلزله درايران و ديدگاه متخصصين و مسئولين امر ساخت وساز در جهت کاهش وزن سازه ها اهميت استفاده از مصالح با تکنولوژي بالا و سبک وزن در ساختمان به طور واضح تري قابل مشاهده ‏مي باشد .سبک سازي ساختمان در مرمت و بازسازي ساختمانهاي موجود نقش مهمتري را ايفا مي نمايد ، چرا که به علت سن بالا و ديدگاه هاي قديمي طراحي داراي سازه‏هاي ضعيف تري هستند . به کارگيري ورق هاي ترکيبي وسبک وزن در ساختمانها منجر به داشتن نما و ساختمان سبک تري خواهد شد . که به ميزان قابل توجهي در کاهش نيروهاي ناشي از زمين لرزه موثر ميباشد.

     همواربودن :

 سطح بسيار ممتاز وهموار اين ورقها از انکسار واعوجاج جلوگيري مي نمايد .

قابليت عدم فرسايش در مقابل هوا :

پرداخت سطح ورقها باعث بالا رفتن مقاومت آنها در برابر خورندگي وشرايط جوي شده است

مقاومت عالي رنگ ومقاومت در برابر بارانهاي اسيدي:

رنگ مورد مصرف ورق هاي آلومينيوم کامپوزيت ماده اي به نام PVDF مي باشد که نوعي Fluorocarbon با ضخامت بين 25 الي 35 ميکرون مي باشد که جزو جديدترين انواع رنگ مورد مصرف درجهان مي باشد. PVDF نوعي رزين ميباشد لذا درهنگام خمکاري وفرم دهي هيچگونه شکست وترکي روي رنگ ايجاد نشده وکليه عمليات رنگ کاري درکارخانه سازنده ورق انجام مي گردد. ديگر اينکه اين نوع رنگ درمقابل بارانهاي اسيدي بسيار مقاوم بوده و نيز در مقابل اشعه UV آفتاب داراي مقاومت بسيار بالايينسبت به رنگهاي رايج ديگر ميباشد.